O nama

Istorijat

Mala zanatska pekara ’’AS – Braća Stanković’’, 2002. godine započinje svoj razvojni put iz mesta Begaljica iz srca Srbije. Kao i na svakom početku kreće od skromnih količina i sa par zaljubljenika u dobro parče hleba. Na čelu sa Draganom Stankovićem, mladim preduzetnikom ali velikim vizionarom, kreće polako da osvaja tržište. Već 2003. godine investira u prvu industrijsku tunelsku peć a odmah potom 2004. godine pokreće i osavremljen pogon za proizvodnju peciva. Kompanija AS Braća Stanković puna želja i ideja iz godine u godinu sve više kreće da se razvija: postavlja silose za brašno, drugu industrijsku tunelsku peć a ubrzo i treću industrijsku tunelsku peć. Takođe, obogaćuje vozni park, podiže poslovnu zgradu i postavlja nove linije za proizvodnju specijalnih vrsta hleba i sušenih kora.

Nakon devet godina Begaljica postaje mala i AS Braća Stanković kreće u proširenje tržišta. Šabac i Kikinda su prvi pogoni koji su bili akvizirani, renovirani i gde je oprema osavremljena. Nakon njih sledi Požarevac, Futog i pogon u Grockoj. Tokom 2018. godine, otvaraju se pogoni u Nišu, Vrnjačkoj Banji i preuzima se nekadašnji pekarski gigant, Beogradska Pekarska industrija.

Sve ove godine vredno učimo, čuvamo i obogaćujemo stečeno i od Vas potvrđeno znanje kako bi upravo i samo za vas pružili kvalitetno parče sreće svaki dan.

Gde smo danas?

Danas smo najveća Srpska pekarska industrija, moderna kompanija, sa najsavremenijm postrojenjima i proizvodnim procesima. U našem portfoliju nalaze se tri dobro poznata brenda
AS, KLAS i VitAS
zajedno sa svojim ekstenzijama u maloprodaji.

Zastupljeni smo u preko 4700 prodajnih objekata širom Srbije. Naši se proizvodi mogu pronaći u svim velikim trgovinskim lancima kao i u mnogobrojnim manjim trgovinskim radnjama ali i školskim ustanovama i drugim javnim preduzećima. Naš tim broji preko 650 zaposlenih koji vredno rade u devet proizvodnih pogona i 25 maloprodajnih obejakata. Raspolažemo voznim parkom od preko 280 dostavnih i putničkih vozila što nam omogućava da dostavu vršimo na ekspeditivan i kvalitetan način a sve u skladu sa željama i potrebama kupaca.

Misija

Lider u delatnosti pekarsko-mlinske industrije kroz isporuku najkvalitetnijih proizvoda za potpuno zadovoljstvo i parče sreće naših potrošača i partnera.

Vizija

Poštujemo tradiciju, uvažavamo i primenjujemo najnovije trendove i tehnologiju, vršimo edukaciju zaposlenih i razvijamo organizaciju, odgovoran smo član društva i negujemo naše ime.

Društvena odgovornost

AS Braća Stanković izuzetan doprinos daje humanitarnim akcijama. Naša je vodilja misao da ni jedan čovek ne sme biti uskraćen za hleb. Rado se odazivamo raznim humanitarnim akcijama i tu smo da pomažemo najugroženije, najbolje što možemo. Mislimo o svima: o sugrađanima, školama, crkvama i manastirima. Ponosni smo prijatelji udruženja Dečije srce koje pomaže deci ometenoj u razvoju, udruženja Čarolija koja pruža pomoć najugroženijima a tu smo i da pomognemo deci u Zvečanskoj. Najviše se radujemo praznicima jer volimo da obradujemo najmlađe paketićima, slatkišima i da za njih umesimo što veću česnicu.

Politika kvaliteta

Najviše rukovodstvo kompanije AS BRAĆA STANKOVIĆ i svi njeni zaposleni su opredeljni za ispunjavanje zahteva za kvalitetom i bezbednošću hrane a u skladu sa zahtevima FSSC 22000. Naš je cilj i svrha da u pekarskoj industriji postanemo lider u delatnosti pekarsko-mlinske industrije kroz isporuku najkvalitetnijih proizvoda za potpuno zadovoljstvo i parče sreće naših potrošača i partnera.

AS BRAĆA STANKOVIĆ je posvećena stalnom razvoju i primeni sistema upravljanja kvalitetom i bezbednošću hrane i poboljšanju njegove efektivnosti i efikasnosti.

  • Stalno osluškujemo zahteve potrošača u cilju plasiranja kvalitetnih i zdravstveno ispravnih proizvoda;
  • Gradimo bliske odnose zasnovane na stalnoj komunikaciji sa našim dobavljačima, kupcima i potrošačima;
  • Primenjujemo stalne prevencije i kontrole i blagovremenim utvrđivanjem otklanjanjamo uzroke i izazove koji mogu uticati na kvalitet i bezbednost hrane;
  • Proizvodnjom kvalitetne i zdravstveno bezbedne hrane zadovoljavamo potrebe i očekivanja naših kupaca i potrošača;
  • Stalno osposobljavamo i jačamo svest naših zaposlenih da preventivno deluju i stalno unapređuju sve procese;
  • Svi naši zaposleni deluju u skladu sa poslovnom politikom i shodno tome, odgovorno i savesno izvršavaju poslove koji su im dodeljeni;
  • Učestvujemo i u borbi za zaštitu životne sredine. Pravilnim zbrinjavanjem otpada stvaramo najoptimalniju interakciju između organizacije i sredine u kojoj živimo, misleći ne samo na zemljište, vodu, biljni i životinjski svet već i na ljude koji tu žive;
  • Saopštavamo i preispitujemo sve prethodno navedeno i primenjujemo na svim nivoima unutar naše organizacije kako bi AS Braća Stanković organizovano, proaktivno i agilno funkcionisao u cilju proizvodnje kvalitetne i zdravstveno bezbedne hrane.